Lagt i Babywearing - Bær dit barn

Fastvikle – hvad skal jeg vælge?

Jeg har her lavet en lille “det ville jeg vælge” guide.
Jeg har prøvet en del fastvikler og havde jeg bare vidst hvad jeg ved nu, havde det hele måske været lidt nemmere 🙂 Derfor denne guide 😀

Hvornår? 
Når baby ikke sidder godt i strækviklen mere eller føles for tung. Selv begyndt vi med fastvikle omkring de 3 måneder. Hvis du var vild med strækviklen, vil en fastvikle være et naturligt næste skridt 🙂

Hvilken?
Først og fremmest en der er blød! Når man kommer lige fra den super bløde og stretchy strækvikle kan det være noget af et kulturchok at få en FV i fx hamp eller kraftig bomuld.
Som første vikle vil jeg derfor anbefale en let bomuldsvikle (gerne brugt) i en str 5-6 .

Fastvikler findes i forskellige tykkelser og “blends”. En FV kan gå fra en tykkelse på 180 g/m2 op helt op til over 350 g/m2.
En go begynder vikle (synes jeg) vil være en vikle med en g/m2 på mellem 180 og 250 – alt efter hvor meget baby vejer selvfølgelig. Er du kommet sent i gang og har en baby på over 10 kg vil en mellem kraftig vikle nok være bedre.

Her er foreslag til gode begynder vikler (til en begyndervenlig pris);

Didymos – Prima 220-230 g/m2
LennyLamb – Little Herringbone 250g/m2
Little Frog – Tiger’s eye 190-210 g/m2

Som sagt kan det være en fordel at købe en brugt. Vikler holder prisen ganske godt og kan sagtens sælges igen. På facebook i gruppen SlyngeSkolen Second Hand slynger og andre ergonomiske bæreredskaber finder man masser af brugte vikler og søde mennesker der gerne giver råd med på vejen.

Selv startede jeg med at købe en Yaro i bomuld og hamp – den var super strid og slet ikke nem at vikle med og jeg var lige ved at give op. Jeg vil derfor ikke anbefale at man købe en vikle med hamp eller hør og man skal heller ikke købe en vikle i for høj g/m2 da tykkelsen kan gøre det mere besværligt at vikle – når man nu er ny og kommer lige fra den bløde strækvikle. En Yaro er også en af de bredeste vikler og det føltes derfor som om der var helt vildt meget stof – en Yaro er derfor heller ikke en “nybegynder” efter min mening.

Som baby vokser og man bliver mere fortrolig med sin FV kan man sagtens bevæge sig ud i spændende blends med hamp, hør, uld, seacell, repreve, sikle… og i forskellige længder og breder 😀 Vikler fås fra str 2 (ca 2 m) til størrelse 8 (ca 5,5 m) Se en go oversigt over størrelser her

Husk – dette er mine erfaringer og det kan sagtens være at du total vil dominere en hørvikle eller en Yaro i str 7 😀 ;P

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s